Oksijen

Dünya atmosferinin %21’ ini oluşturan oksijen veya O2, renksiz, kokusuz ve tatsız bir gazdır. Oksijen yaşamı destekler ve yanmayı mümkün kılar. Dünyamızda bulunan en bol elementtir. Okyanusların %85’ i, kayaların ve minerallerin %46’sı, insan vücudunun %60’ ı oksijendir. Oksijen yanıcı değildir, yanmayı mümkün kılar. Havada yanabilen tüm materyallerin daha hızlı yanmasına neden olur. Yanmayı hızlandırma özelliği nedeniyle birçok endüstriyel uygulamada kullanılır.

Oksijen gazının özellikleri nelerdir?

Nasıl yapılıyor?

Oksijen üretimi için birçok üretim yöntemi vardır. En popüler iki üretim yöntemi, kriyojenik hava ayırma tesislerinde damıtma kolonundaki sıvılaştırılmış havanın farklı kaynama noktalarına göre bileşenlerine ayrılması; PSA (Pressure Swing Adsorpsiyon) tesislerinde havadaki nitrojeni bir adsorban vasıtasıyla uzaklaştırarak.

Oksijen Gazının Kullanım Alanı

Tedarik Şekilleri ve Tüpler

Oksijen gazı, 1 Lt den 600 Lt ye kadar hacimlerde olan, çalışma basıncı 150, 200 ve 230 bar olan endüstriyel tüplerde taşınabilmektedir. Seralgaz olarak küçük hacimli, büyük hacimli tüplerde gaz; taşınabilir sıvı kap ve sabit kriyojenik tanklar ile sıvı oksijen tedariki yapabilmekteyiz.

Nasıl Kullanılır, Kullanımda Nelere Dikkat Edilmelidir?